Експерт за вештачка интелигенција: Кога машините ќе станат самоодржливи, ние сме во неволја

Повеќето сценарија за катастрофи започнуваат исто: машините ќе го надминат човечкиот капацитет, ќе ја избегнат човечката контрола и ќе одбијат да бидат исклучени. Предупредувањата доаѓаат од сите страни – вештачката…

Текстот Експерт за вештачка интелигенција: Кога машините ќе станат самоодржливи, ние сме во неволја е превземен од USB.mk.