Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?!

Со помош на литиум-јонски батерии, мали, компактни електрични авиони како Х-57 можат да летаат, но кога станува збор за големите авиони тука веќе има проблем … На развој на авиони…

Текстот Електрични комерцијални авиони: блиска или далечна иднина?! е превземен од USB.mk.