Елон Маск изгуби 14 милијарди долари во еден ден, пак е втор најбогат човек во светот

Сопственикот на компаниите Tesla и SpaceX, Елон Маск, кој неодамна беше прогласен за најбогат човек на светот, повторно се најде на второто место на листата, откако неговото богатство во само…

Текстот Елон Маск изгуби 14 милијарди долари во еден ден, пак е втор најбогат човек во светот е превземен од USB.mk.