Елон Маск отпушта 75 отсто од вработените во фабриката во Невада

Американскиот производител на електрични автомобили Tesla планира да го намали бројот на вработени во фабриката за акумулатори во Невада за околу 75 отсто, како резултат на пандемијата на коронавирусот, изјави…

Текстот Елон Маск отпушта 75 отсто од вработените во фабриката во Невада е превземен од USB.mk.