Елон Маск: Tesla планира да се прошири во Европа

Американскиот производител на електрични возила Tesla размислува да го прошири својот бизнис во Европа со компактен модел на автомобил, кој би бил насочен кон масовниот пазар, изјави извршниот директор Eлон…

Текстот Елон Маск: Tesla планира да се прошири во Европа е превземен од USB.mk.