ЕУ покрена постапка за враќање во сообраќај на Boeing 737 Max авионите

Европскиот регулатор почна процес на издавање лиценца за враќање во сообраќај на авионите Boeing 737 Max, што беа приземјени пред речиси две години по две тешки авионски несреќи. Европската агенција за…

Текстот ЕУ покрена постапка за враќање во сообраќај на Boeing 737 Max авионите е превземен од USB.mk.