Европската унија реагира: ChatGPT ги крши европските закони за приватност?

Засега се е на ниво на дискусија, но доколку регулаторите откријат некакви неправилности, италијанското сценарио за ChatGPT би можело да се повтори и во остатокот од ЕУ. Откако Италија одлучи…

Текстот Европската унија реагира: ChatGPT ги крши европските закони за приватност? е превземен од USB.mk.