Европскиот парламент предлага закон за вештачка интелигенција: „Сакаме да ги заштитиме граѓаните“

Комисиите на Европскиот парламент неодамна постигнаа прелиминарен договор за Законот за вештачка интелигенција, кој ќе го отвори патот за првото регулирање на вештачката интелигенција. „И покрај конзервативните желби за поголем…

Текстот Европскиот парламент предлага закон за вештачка интелигенција: „Сакаме да ги заштитиме граѓаните“ е превземен од USB.mk.