ФОТО: Вселенското летало Јуно ги сними досега најдеталните фотографии од месечината на Јупитер, Иo

На 1 март, вселенското летало Јуно на НАСА прелета покрај месечината на Јупитер, Иo, приближувајќи и се на 51.500 километри, и во тој процес сними неверојатни фотографии од вулкански најактивното…

Текстот ФОТО: Вселенското летало Јуно ги сними досега најдеталните фотографии од месечината на Јупитер, Иo е превземен од USB.mk.