Француските научници открија нов вирус што го пренесуваат комарци

Француските научници го идентификуваа новиот вирус користејќи ја истата техника што се користи за откривање на коронавирусот, но велат дека не постои опасност дека новооткриениот вирус ќе предизвика здравствена криза…

Текстот Француските научници открија нов вирус што го пренесуваат комарци е превземен од USB.mk.