Генетски модифицирано растение ја врши работата на 30 прочистувачи на воздух

Француски стартап наречен Neoplants генетски модифицираше растение за да ја заврши работата на 30 прочистувачи на воздух. Neoplants генетски го модифицирале растението Epipremnum aureum, односно златниот ползавец или ѓаволски бршлен,…

Текстот Генетски модифицирано растение ја врши работата на 30 прочистувачи на воздух е превземен од USB.mk.