Големо парче мраз се откина од Гренланд

Големо парче мраз се откина од најголемото преостанато ледено подрачје на Антарктикот, на североисточен Гренланд. Искршениот дел покрива околу 110 километри квадратни, а сателитските снимки покажуваат дека се искршил на…

Текстот Големо парче мраз се откина од Гренланд е превземен од USB.mk.