Google AI се збрка: Папата е жена, нацистите и Викинзите црнци?

Google го паузираше својот генератор на слики со вештачка интелигенција поради неговата тенденција да создава многу неточни историски илустрации, што ги натера корисниците да полудат на социјалните мрежи. Технолошкиот гигант…

Текстот Google AI се збрка: Папата е жена, нацистите и Викинзите црнци? е превземен од USB.mk.