Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто…

Текстот Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали е превземен од USB.mk.