Google воведе „устав за роботи“, за машините да не се бунтуваат против луѓето

Истражувачката лабораторија за вештачка интелигенција на Google, DeepMind, го претстави AutoRT, роботски систем инспириран од принципите на роботиката на Исак Асимов, кој го подобрува донесувањето одлуки за задачи во реалниот…

Текстот Google воведе „устав за роботи“, за машините да не се бунтуваат против луѓето е превземен од USB.mk.