Хакери покажаа колку е лесно да се манипулира со вештачка интелигенција

Група хакери се собраа на хакерската конференција „Def Con“ во Лас Вегас за да тестираат дали вештачката интелигенција, развиена од компании како OpenAI и Google, може да прави грешки и…

Текстот Хакери покажаа колку е лесно да се манипулира со вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.