Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс (ВИДЕО)

Хеликоптерот Ingenuity кој се одвои од роверот Perseverance успеа да ја преживее студената ноќ на Марс Американската вселенска агенција NASA потврди дека роверот го испуштил хеликоптерот на површината, како и дека Ingenuity…

Текстот Хеликоптерот на NASA ја преживеа студената ноќ на Марс (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.