Huawei создаде свој AI процесор – моќен како Nvidia

Инженерите од кинеската компанија Huawei успеаја да произведат домашен графички чип (GPU) наменет за развој на вештачка интелигенција, што може да биде значаен чекор за Кина во однос на нејзината…

Текстот Huawei создаде свој AI процесор – моќен како Nvidia е превземен од USB.mk.