IBM го претстави првиот комерцијален квантен компјутер (ВИДЕО)

На саемот CES 2019 IBM го претстави првиот интегриран квантен компјутер IMB Q System One, кој сè уште е во експериментална фаза.

Станува збор за квантен компјутер изработен за научна и комерцијална примена, кој ќе им овозможи на корисниците да се научат да работат со него и да развиваат методи на програмирање.

Текстот IBM го претстави првиот комерцијален квантен компјутер (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.