Индија ќе лансира ракета кон Месечината в петок

Индиската вселенска агенција се подготвува да лансира ракета в петок, со која ќе се обиде да спушти истражувачки „ровер“ на Месечината. Со тоа Индија ќе испрати порака дека стана сила…

Текстот Индија ќе лансира ракета кон Месечината в петок е превземен од USB.mk.