Индија тестира вештачка интелигенција за попрецизна временска прогноза

Индија ја тестира вештачката интелигенција (АИ) за да изгради климатски модели за да ја подобри временската прогноза бидејќи поројните дождови, поплавите и сушите ја зафаќаат огромната земја, изјави висок метеоролошки…

Текстот Индија тестира вештачка интелигенција за попрецизна временска прогноза е превземен од USB.mk.