Индискиот ровер откри сулфур на јужниот пол на Месечината

Индискиот лунарен ровер потврди присуство на сулфур на јужниот пол на Месечината, објави вселенската агенција на земјата. Минатата недела Индија стана првата земја која успешно слета вселенско летало во близина…

Текстот Индискиот ровер откри сулфур на јужниот пол на Месечината е превземен од USB.mk.