ISS повторно избегна руски вселенски отпад

Меѓународната вселенска станица повторно мораше да изврши маневри за да избегне орбитален вселенски отпад што произлегува од неодамнешното тестирање на руското антисателитско оружје. Маневарот беше изведен на 16 јуни, со…

Текстот ISS повторно избегна руски вселенски отпад е превземен од USB.mk.