Историски момент – SpaceX на Елон Маск успешно лансираше ракета во вселената (ВИДЕО)

Ракетата на Елон Маск со двајца астронаути, беше успешно лансирана од вселенскиот центар „Кенеди“ во Флорида. Ова означува нова ера на патувањата во вселената. Првпат во историјата една приватна компанија…

Текстот Историски момент – SpaceX на Елон Маск успешно лансираше ракета во вселената (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.