Историски момент: Во декември во Европа за прв пат се продадени повеќе електрични возила отколку дизели!

Продажбата на електрични автомобили очигледно расте поради субвенциите за купување во многу европски земји Во Европа, пазарниот удел на електричните возила (чисти електрични не вклучувајќи ги тука и plug-in хибридите)…

Текстот Историски момент: Во декември во Европа за прв пат се продадени повеќе електрични возила отколку дизели! е превземен од USB.mk.