Истражувачите ја решаваат тајната на галаксијата без темна материја

Група истражувачи од Институтот за Астрофизика на Канариjа ја разјаснија мистеријата од 2018 година во областа на екстрагалактичката астрофизика: претпоставеното постоење на галаксија без темна материја. Невозможно е да се…

Текстот Истражувачите ја решаваат тајната на галаксијата без темна материја е превземен од USB.mk.