Истражувачите откриле нова далечна галаксија во вселената која губи сила и умира

Астрономите и научниците од Европската јужна опсерваторија откриле дека една од далечните галаксии во вселената почнува да се гаси, што би можело да биде значајно откритие во разбирањето на универзумот…

Текстот Истражувачите откриле нова далечна галаксија во вселената која губи сила и умира е превземен од USB.mk.