Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот

Според неодамнешна студија на британската Национална здравствена служба (NHS), веројатноста за смртност по инфекција со Ковид-19 е поголема кај оние пациенти со дијабетес тип 1 отколку кај оние со дијабетес…

Текстот Истражување покажа кој тип на дијабетес е пофатален во комбинација со коронавирусот е превземен од USB.mk.