„Измамник, не знам зошто да му верувам“

Ари Емануел, еден од најмоќните луѓе во забавната индустрија, го критикува Сем Алтман од OpenAI, нарекувајќи го „измамник“, испитувајќи ги ризиците и придобивките од вештачката интелигенција и се залага за…

Текстот „Измамник, не знам зошто да му верувам“ е превземен од USB.mk.