Јапонија ги предводи напорите за воведување правила за употреба на вештачка интелигенција

Премиерот Фумио Кишида изјави дека Јапонија, како претседавач на овогодинешните состаноци на Групата седум, ќе се обиде да ги води меѓународните напори за воспоставување правила за употреба на вештачка интелигенција….

Текстот Јапонија ги предводи напорите за воведување правила за употреба на вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.