Јапонија испуштaње на контаминираната вода од нуклеарката Фукушима

Јапонската влада донесе одлука да ја испушти контаминираната вода од уништената нуклеарната централа Фукушима во океанот, речиси една деценија по инцидентот во централата, објавија локалните медиуми. Одлуката се очекува да…

Текстот Јапонија испуштaње на контаминираната вода од нуклеарката Фукушима е превземен од USB.mk.