Јапонија издаде нови банкноти со 3Д-холограм за да спречи фалсификување

Јапонија, денеска, по две децении, издаде нови банкноти, изработени со помош на 3Д-холограм технологија за да се спречи фалсификување. Премиерот Фумио Кишида банкнотите од 10.000, 5.000 и 1.000 јени ги…

Текстот Јапонија издаде нови банкноти со 3Д-холограм за да спречи фалсификување е превземен од USB.mk.