Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини (ВИДЕО)

8K резолуцијата е ретка и на Земјата, но тоа не ја спречува Japan Aerospace Exploration Agency и нивниот broadcaster NHK да развиваат 4K и 8K камери, што ќе ги испратат на Марс…

Текстот Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.