Јапонски милијардер бара осум луѓе за бесплатна експедиција на Месечината

Јапонскиот милијардер Јусаку Маезава објави оглас за осум лица кои ќе му се придружат како први туристи на патот околу Месечината со летало на Спејс-Икс. Тој првично планираше да покани…

Текстот Јапонски милијардер бара осум луѓе за бесплатна експедиција на Месечината е превземен од USB.mk.