Јупитер и Сатурн во местоположба што не е видена од средниот век

Кога Сонцето ќе зајде на 21 декември, на зимскиот најкраток ден, луѓето на небото ќе имаат можност да ги видат Јупитер и Сатурн поблиску еден до друг од кога било….

Текстот Јупитер и Сатурн во местоположба што не е видена од средниот век е превземен од USB.mk.