Како камера на небото: Новиот сателит може да шпионира одредени луѓе

Алатките за надзор напредуваат на сите полиња, и во однос на функционалноста и присутноста, но се поставува прашањето како тоа ќе влијае на приватноста на корисниците. Стартапот, наречен Albedo Space,…

Текстот Како камера на небото: Новиот сателит може да шпионира одредени луѓе е превземен од USB.mk.