Како во хорор: Човечко мозочно ткиво се спои со електрониката

Како во приказна од научно-фантастичен хорор филм, научниците успеаја да го спојат биолошкото со електронското. Студијата е објавена во списанието „Nature Electronics“ и во неа се наведува дека е создаден…

Текстот Како во хорор: Човечко мозочно ткиво се спои со електрониката е превземен од USB.mk.