Кина ѝ дозволи на војската да користи вакцина против Ковид-19

Кинеската војска доби дозвола да користи вакцина против коронавирус која е развиена од кинески истражувачи и лабораторијата „Кен Сино биолоџикс“, откако со клиничко тестирање е докажано дека е безбедна и…

Текстот Кина ѝ дозволи на војската да користи вакцина против Ковид-19 е превземен од USB.mk.