Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем (ВИДЕО)

Кина соопшти дека нејзиниот глобален сателитски навигациски систем BeiDou-3 сега е целосно оперативен и подготврн да пружи прецизни услуги на позиционирање ширум светот. Beidou-3 е конкуренција на GPS, GLONASS и Galileо,…

Текстот Кина го заврши својот глобален сателитски навигациски систем (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.