Кина испрати уште тројца астронаути во својата вселенска станица

Кина испрати уште еден тим астронаути во својата вселенска станица Tiangong (Небесна палата) во вторникот. Астронаутите, кои во Кина се нарекуваат таиконаути, полетаа со вселенското летало Шенжу 16 од вселенското…

Текстот Кина испрати уште тројца астронаути во својата вселенска станица е превземен од USB.mk.