Кина ја освојува „вселената“ со 26.000 интернет сателити

Кина сака да создаде мрежа од 26.000 интернет сателити во ниската орбита на Земјата. Тие сателити ќе ја покриваат целата планета и ќе се натпреваруваат со сателитите Starlink на американската…

Текстот Кина ја освојува „вселената“ со 26.000 интернет сателити е превземен од USB.mk.