Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси

Кина денеска го испрати својот најголем сателит во вселената за посматрање на земјата. Јавниот сервис „CGTN“ објави дека Кина лансирала сателит што ќе се користи за следење на геолошката средина,…

Текстот Кина лансираше сателит за следење на свлечишта и земјотреси е превземен од USB.mk.