Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Научниците во Кина изградија истражувачки објект во кој се наоѓа „вештачка Месечина“, која овозможува симулирање услови на мала гравитација на Земјата за мали предмети. Оваа информација доаѓа во време кога…

Текстот Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата е превземен од USB.mk.