Кина: Сакаме да изградиме база на Месечината, за тоа развиваме специјални роботи

Повеќе од сто кинески научници и истражувачи неодамна се состанаа на конференција во централниот кинески град Вухан за да разговараат за можноста за градење на Месечината, објавија кинеските медиуми. Динг…

Текстот Кина: Сакаме да изградиме база на Месечината, за тоа развиваме специјални роботи е превземен од USB.mk.