Кина тврди дека ќе донесе примероци од Марс на Земјата две години пред НАСА

Кинеската вселенска агенција сака да изврши мисија за транспорт на примерокот од Марс на Земјата до 2031 година, две години пред американската вселенска агенција НАСА да планира да го стори…

Текстот Кина тврди дека ќе донесе примероци од Марс на Земјата две години пред НАСА е превземен од USB.mk.