Кина успешно тестира вакцина против Ковид-19

Кинеската компанија „Нешнл биотек груп“ објави денеска дека првите резултати од тестирањето на потенцијална вакцина против коронавирус врз луѓето укажуваат на тоа дека би можела да биде безбедна и ефикасна…

Текстот Кина успешно тестира вакцина против Ковид-19 е превземен од USB.mk.