Кинеска компанија произведе батерија која полни автомобил за 500 километри возење за 15 минути

Брендот за електрични возила Zeekr на кинескиот производител Geely претстави литиум-железо-фосфатни батерии (LFP) кои поддржуваат брзо полнење, тврдејќи дека се полнат за 15 минути за до 500 километри возење. Во…

Текстот Кинеска компанија произведе батерија која полни автомобил за 500 километри возење за 15 минути е превземен од USB.mk.