Кинеската сонда Tianwen-1 го фотографираше целиот Марс

Кинеската сонда Tianwen-1 е на Марс нешто подолго од една година и во тој период успеала да ја фотографира целата Црвена планета. Мисијата Tianwen-1 беше лансирана во 2020 година и…

Текстот Кинеската сонда Tianwen-1 го фотографираше целиот Марс е превземен од USB.mk.