Кинески научници пронашле фосил на трилобит стар 500 милиони години (ВИДЕО)

Кинеските научници во покраината Шандунг пронашле фосилизиран трилобит кој што датира од пред 500 милиони години, пренесува кинеската новинска агенција Синхуа. Трилобитот со должина од четири сантиметри наречен е „Phantaspis…

Текстот Кинески научници пронашле фосил на трилобит стар 500 милиони години (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.