Кинескиот BYD станува трет највреден производител на автомобили во светот

BYD претходно соопшти дека го прекинала производството на традиционални бензински возила од март. Кинескиот производител на електрични возила BYD има пазарна капитализација од повеќе од 128 милијарди долари заклучно со…

Текстот Кинескиот BYD станува трет највреден производител на автомобили во светот е превземен од USB.mk.